برای مراقبت از زخممان چه کارهایی می توانیم انجام دهیم؟

در حالی که بعضی از زخم های مزمن نیاز به مراقبت توسط یک یا چند متخصص زخم دارند، کارهایی هست که خود شما می توانید برای مراقبت از زخم و جلوگیری از بروز زخم در آینده انجام دهید.

 

 

زمانی که در ابتدا زخم ایجاد می شود

  • دست های خود را به مدت ۲۰ ثانیه زیر آب تمیز بشویید، مطمئن شوید که بین انگشتان، پشت دست و زیر ناخن ها را بشوئید و سپس با پارچه تمیز دست ها را به آرامی خشک کنید.
  • هرگونه خونریزی را با فشار دادن دستمال کاغذی تمیز بر روی زخم به مدت چند دقیقه متوقف نمایید.
  • پس از متوقف شدن خونریزی، زخم را با مقادیر زیادی آب تمیز (مناسب برای نوشیدن) بشویید، می توانید آب را جوش آورده و اجازه دهید سرد شود.
  • برای تمیز کردن یا درمان زخم از پراکسید، محلول ید، الکل یا صابون استفاده نکنید.
  • به آرامی هرگونه آلودگی را با یک پارچه تمیز و مرطوب پاک کنید.
  • اگر زخم مجددا دچار خونریزی شد، یک پارچه تمیز را به مدت ۱۰ دقیقه در برابر زخم فشار دهید. برخی از داروها می توانند خونریزی زخم را افزایش دهند. اگر خونریزی در زمان معقولی خاتمه نیافت، با پزشک خود تماس بگیرید و یا به اورژانس بیمارستان محلی خود یا کلینیک زخم مراجعه نمایید.

 

پانسمان زخم

پوشش زخم با یک پانسمان مناسب، محیطی مناسب برای درمان و بهبود زخم را ایجاد و حفظ می کند. رها کردن زخم بدون پوشش مناسب باعث تغییر محیط بستر زخم شده و بستر زخم را خشک تر می نماید. همچنین باعث می شود دمای بستر زخم کاهش یابد. هر دوی این اثرات با بهبود مناسب زخم تداخل دارند. اگر فرد سالمند است یا پوست شکننده ای دارد، پس از پانسمان از یک بانداژ برای نگه داشتن پانسمان در محل مناسب خود استفاده نمایید، و به هیچ عنوان به طور مستقیم بر روی پوست چسب نزنید، چرا که برداشتن چسب می تواند موجب آسیب رساندن به پوست حساس شود.

پانسمان مناسب، پانسمانی است که به ایجاد محیط مناسب در بستر زخم کمک نماید ( یعنی محیطی گرم و مرطوب ایجاد نماید)، همچنین دمایی ثابت بر روی سطح زخم ایجاد نموده و محیط زخم را مرطوب و نه خیس حفظ نماید.

از آنجا که این نکات به صورت کلی برای درک آنچه به بهبود زخم شما کمک می کند، بیان شده اند، برای توصیه های دقیق و درمان مناسب می بایست از متخصصین زخم راهنمایی بخواهید. ممکن است بسته به نوع زخم تان نیاز به انجام کارهای خاصی داشته باشید.

هنگامی که پانسمان زخم شما تعویض می شود، تمیز نگه داشتن زخم حائز اهمیت است. همچنین باید خطر آلودگی زخم به باکتری ها و میکروب ها را به حداقل برسانید. برخی از نکات ساده که برای رسیدن به این اهداف می توانید انجام دهید در ادامه بیان شده است:

  • داشتن محیطی تمیز به عنوان مثال سطح تمیزی که می توان با دستمال کشیدن تمیز کرد، در مراقبت از زخم ضروری است. در صورتی که از سطح پارچه ای استفاده می کنید، قبل از هر کاری سطح را با دستمال کاغذی های تمیز بپوشانید.
  • حیوانات خانگی را از محیط اطراف زخم دور نمایید.
  • محصولات مراقبت از زخم خود را در یک ظرف تمیز مهر و موم شده، ترجیحا در بسته بندی مهر و موم شده اصلی خودشان نگه دارید، و یا اگر آنها را باز کرده اید، از کیسه های زیپ کیپ برای نگه داریشان استفاده نمایید.
  • هر وسیله ای که در طی تعویض پانسمان از آن استفاده می نمایید (مانند قیچی، دستکش، نوار چسب) ​​را در یک ظرف تمیز مهر و موم شده، نگه داری کنید. از هیچ کدام از این وسیله ها برای اهداف دیگر استفاده نکنید.
  • قبل و بعد از تعویض پانسمان دستان خود را با آب و صابون بشویید.
  • دستکش های یکبار مصرف بپوشید و در صورتی که دستکش ها کثیف شدند، آنها را تعویض نمایید.
  • اگر پانسمان خیس، کثیف یا شل شده است، آن را تعویض نمایید.
  • پانسمان زخم را تا زمانی که زخم کاملا بهبود یافته باشد، بر روی آن نگه دارید.
  • از استفاده از نوار چسب یا باندهای چسبناک بر روی پوست های حساس و شکننده اجتناب کنید. از گاز یا باند الاستیک برای نگه داشتن پانسمان در جای خود استفاده نمایید.
  • همیشه از دستورالعمل های متخصص زخم خود در مورد استفاده از لوازم و پانسمان ها پیروی کنید.

این اطلاعات بصورت کلی و برای حالت های عمومی بیان شده اند. استفاده از این روش ها نمی تواند جایگزین مراجعه به متخصص زخم شود. در صورت ایجاد زخم، وجود نگرانی راجع به زخم، بروز علائم زخم مزمن یا هر گونه مشکل با زخم می بایست به متخصص زخم و کلینیک زخم مراجعه نمایید، تا زخم شما به طور مناسب و کامل بهبود یافته و از ایجاد عوارض جانبی ناخواسته و تهدید کننده ی زندگی جلوگیری شود. اگر شما دچار بیماری دیابت هستید، به زخم های کوچک خود نیز توجه خاصی داشته و حتما به دنبال کمک های پزشکی باشید.

 

source: woundaware.com.au


شما عزیزان می توانید جهت دریافت مشاوره زخم و رزرو نوبت از شنبه تا پنجشنبه، ۹ صبح الی ۷ شب با شماره تلفن ۰۹۱۲۸۳۹۴۹۲۲ تماس حاصل فرمایید.

کلینیک زخم پلاس: تهران، جنت آباد، خیابان شهید کبیری طامه (شاهین شمالی)، تقاطع خیابان بهار و امام حسین (ع)، بیمارستان فوق تخصصی عرفان نیایش، طبقه MZ، کلینیک تخصصی زخم و استومی


کلینیک زخم پلاسمشاهده نوشته ها

Avatar for کلینیک زخم پلاس

کلینیک زخم پلاس، با بهره‌گیری از مجرب‌ترین درمانگران زخم کشور و اولین مولف درسنامه روش‌های نوین درمان زخم، در صورت نیاز، همواره مشتاق کمک به شما عزیزان گرامی است.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *