درباره بخش:
در مرکز تحلیل و درمان زخم ، کلیه خدمات درمانی و تشخیصی در مورد مراقبت از زخم و زخم مزمن با رویکردهای مدرن ارائه می شود. از زخم های دیابتی ، زخم بستر ، زخم های واریسی تا سوختگی ، طیف گسترده ای از مراقبت با روش های درمانی و پیگیری های منظم با هدف منشأ مشکل انجام می شود.
زخم چیست؟
زخم اختلال در بافت در نتیجه عواملی مانند بریدگی ، سوختگی یا بیماری است.
زخم مزمن چیست؟
در برخی موارد مانند دیابت ، نارسایی عروقی یا وابستگی به بستر زخم ها با وجود تمام مراقبت ها و درمان ها در زمان مورد نظر بهبود نمی یابند و ماندگاری نشان می دهند. به این زخم ها زخم های مزمن گفته می شود که بهبود نمی یابد.
چرا یک زخم بهبود نمی یابد؟
برای بهبود زخم شرایط لازم وجود دارد. اول از همه ، نباید در گردش خون آن منطقه مشکلی ایجاد شود. در غیر این صورت ، اکسیژن مورد نیاز برای بهبود زخم ، سلول های ترمیم زخم به منطقه آسیب دیده نمی رود و بهبود رخ نخواهد داد.
بهبود زخم ممکن است به دلایلی مانند اختلالات تغذیه ای ، دیابت ، داروهایی مانند استروئید یا شیمی درمانی ، عفونت و مراقبت ناکافی دچار اختلال شود.
زخم های مزمن کدامند؟
پای دیابتی:
دیابت نوعی بیماری متابولیک است که با کمبود انسولین در بدن و مقاومت در برابر انسولین در بافت ها ایجاد می شود. اگرچه این بیماری مشکلات زیادی ایجاد می کند ، اما شایع ترین جنبه آن میزان بالای قند خون است. قند خون بالا باعث ایجاد مشکل در دیواره رگ ها و اعصاب می شود. علاوه بر این ، سیستم ایمنی بدن در درجات مختلفی تحت تأثیر قرار می گیرد.
وقتی همه این مشکلات کنار هم قرار بگیرند ، بی حسی در پا ، مشکل گردش خون و مقاومت کم در برابر عفونت ها رخ می دهد. به این وضعیت “پای دیابتی” گفته می شود. البته زخم ها در این شرایط خیلی دیر بهبود می یابند. لازم به ذکر است که دیابت به خودی خود باعث ایجاد زخم نمی شود. به عبارت دیگر ، با احتیاط و توجه کافی ، پای دیابتی ها می تواند سالم بماند. با این حال ، به محض بروز یک زخم ، باید در اسرع وقت به یک متخصص مراجعه شود.
اختلالات گردش خون:
نارسایی شریانی: کلسترول بالا ، فشار خون بالا و سیگار کشیدن باعث تنگی و انسداد ، بخصوص در شریان ها می شود. کاهش گردش خون باعث ایجاد زخم به خصوص در پاها می شود. زخم هایی که ایجاد می شود یا خیلی دیر بهبود می یابد و یا بسته به میزان احتقان ، اصلاً بهبود نمی یابند.
نارسایی وریدی: در رگ های پاها ، خون به کمک دریچه ها به سمت قلب حرکت می کند ، با نارسایی این دریچه ها ، ابتدا خون در رگ ها جمع می شود و وضعیتی به نام واریس ایجاد می شود. بعد ، ورم در بافت های اطراف شروع می شود ، تغذیه بافت مختل می شود و به تدریج زخم ها رخ می دهد.
زخم های فشاری:
این بیماری که به عنوان “زخم بستر” شناخته می شود با تشکیل زخم در قسمت هایی از بدن که در معرض فشار بیش از حد قرار دارند تعریف می شود. اگرچه اغلب در بیماران وابسته به بستر رخ می دهد ، اما این زخم ها می توانند در هر منطقه با فشار طولانی مدت ، به عنوان مثال روی استخوان های نشسته افرادی که از ویلچر استفاده می کنند ایجاد شود.
درمان زخم های مزمن چگونه است؟
بهترین روش درمانی جلوگیری از بروز این زخم ها است. با مراقبت های لازم می توان از صدمات بسیار بزرگ جلوگیری کرد. پس از بروز زخم ، درمان آن نیاز به یک روند بسیار دشوار و طولانی دارد. دومین قاعده اساسی زخم های مزمن پس از پیشگیری ، درمان علل اساسی است. به عبارت دیگر ، بدون کنترل فشار خون درمان پای دیابتی بدون از بین بردن فشار، درمان زخم های فشاری امکان پذیر نیست. قانون سوم ، رفتار درمانی است. در صورتی که فرد مبتلا به اختلال در گردش خون همچنان به سیگار کشیدن ادامه دهد یا اگر بیمار دیابتی به پاها و کفش های خود توجه نکند ، نمی توان این زخم ها را درمان کرد.
مراقبت از زخم فقط بعد از همه این موارد معنا پیدا می کند. امروزه می توان با مواد پانسمان پیشرفته ، نتایج عالی بدست آورد. با این حال ، برای این کار ، بیمار و متخصص باید صبر و مراقبت کافی نشان دهند.
سرانجام جراحی است. هر از گاهی ممکن است زخم ها نیاز به تمیز کردن بافت مرده و ترشحات داشته باشند. به این “دبریدمان” گفته می شود. بستن زخم ها با روش جراحی خصوصاً در زخم های فشاری یک روش معمول است. پیوند پوستی نیز یک وضعیت شایع است. علاوه بر این ، از سلول های بنیادی نیز در درمان زخم استفاده می شود و نتایج موفقیت آمیز حاصل می شود.
Source: www.memorial.com
شما عزیزان می توانید جهت دریافت مشاوره زخم و رزرو نوبت از شنبه تا پنجشنبه، ۹ صبح الی ۷ شب با شماره تلفن ۰۹۱۲۸۳۹۴۹۲۲ تماس حاصل فرمایید.
کلینیک زخم پلاس: تهران، جنت آباد، خیابان شهید کبیری طامه (شاهین شمالی)، تقاطع خیابان بهار و امام حسین (ع)، بیمارستان فوق تخصصی عرفان نیایش، طبقه MZ، کلینیک تخصصی زخم و استومی
بدون دیدگاه