عوامل مختلف، خطر ابتلا به مشکلات پا و عفونت های مرتبط با دیابت را در پاها و ساق پاها در افراد دیابتی افزایش می دهد. برخی از این موارد در زیر توضیح داده خواهد شد.

کفش:

کفش نامناسب یکی از دلایل شایع مشکلات پای دیابتی است. اگر افراد دیابتی همراه با پوشیدن کفش درد دارند، باید هر چه سریع تر کفش مناسب جدید تهیه کنند.

آسیب عصبی:

افراد مبتلا به دیابت طولانی مدت یا کنترل نشده ممکن است آسیب به اعصاب پاهای خود را تجربه کنند. نام پزشکی این نوروپاتی محیطی است. بیماران مبتلا به آسیب عصبی ممکن است نتوانند پاهای خود را در حالت طبیعی احساس کنند.

آنها همچنین ممکن است نتوانند موقعیت پاها و انگشتان خود را تشخیص دهند. 

علل و عوامل خطر پای دیابتی چیست؟
علل و عوامل خطر پای دیابتی چیست؟

فرد مبتلا به آسیب عصبی مرتبط با دیابت ممکن است آسیب های جزئی و کشش پا را به درستی درک نکند. به طور معمول، افراد می توانند اگر سنگی در کفش هایشان وجود دارد احساس کنند و بلافاصله آن سنگ را خارج کنند. فرد مبتلا به نوروپاتی مرتبط با دیابت ممکن است نتواند سنگ داخل کفش خود را تشخیص دهد. این سنگ به راحتی می تواند با اصطکاک مداوم زخمی روی پا ایجاد کند.

عفونت ها:

شرایطی مانند پای ورزشکار، عفونت قارچی پوست یا ناخن پا می تواند منجر به عفونت های باکتریایی جدی تری شود. بنابراین، عفونت در پا باید به سرعت درمان شوند.

سیگار کشیدن به هر شکلی به گردش خون در رگ های خونی کوچک پا و ساق پا آسیب می رساند. این می تواند روند بهبود آسیب را مختل کند. سیگار یک عامل خطر مهم برای عفونت ها و قطع عضو است.

اگر دیابت و مشکلات پا دارید چه زمانی باید به متخصص مراجعه کنید؟

در زیر دلایل متداول مراجعه به متخصص در صورت وجود مشکل پای دیابتی در افراد دیابتی ذکر شده است.

  • هر ضربه ای که به پاها وارد شود، مهم نیست که چقدر جزئی باشد، ممکن است به مراقبت های پزشکی نیاز داشته باشد. حتی آسیب های جزئی نیز می تواند باعث عفونت های جدی در دیابتی ها شود.
  • درد در پاها نشانه این است که چیزی اشتباه است. درد مداوم هرگز طبیعی نیست.
  • تاول‌ها، زخم‌ها یا زخم‌های جدید روی پاها و ساق پاها می ‌توانند به مشکل جدی ‌تری تبدیل شوند. بیمار باید در مورد نحوه درمان این زخم ها با متخصص مشورت کند.
  • وجود نواحی جدید گرما، قرمزی یا تورم روی پاها یا ساق پاها. این وضعیت اغلب نشانه اولیه عفونت یا التهاب است. مداخله زودهنگام برای آنها می تواند از مشکلات جدی تر جلوگیری کند.
  • درد، قرمزی یا تورم در اطراف ناخن پا.  چنین حالتی، ممکن است به این معنی باشد که شما ناخن فرورفته ای دارید که علت عفونت پای دیابتی است. درمان زودهنگام مورد نیاز است.
  • بی حسی در پاها می تواند نشانه آسیب عصب دیابتی یا گردش خون ضعیف در پاها باشد.
  • خارش مداوم روی پاها می تواند نشانه عفونت قارچی یا خشکی پوست باشد.

 در زیر چند دلیل رایج برای مراجعه فوری به متخصص برای مشکلات پای دیابتی و ساق پا آورده شده است.

  • درد شدید در پاها یا ساق پاها اغلب می تواند به دلیل از دست دادن حاد گردش خون در ساق پا، عفونت جدی یا آسیب شدید عصبی باشد.
  • بریدگی پوست در پاها که خونریزی قابل توجهی دارد. تمیز کردن و ترمیم مناسب برای کمک به بهبود چنین بریدگی مورد نیاز است.
  • خلیدگی شدید پا  در معرض خطر بالایی برای عفونت است.
  • زخم در پا یا ساق پا که بیش از ۱ اینچ (۲.۵۴ سانتی متر) است. اینها با عفونت های تهدید کننده اندام همراه هستند.
  •  قرمزی یا رگه های قرمز ناشی از زخم در پاها یا ساق پاها. این نشانه ای از گسترش عفونت به بافت ها است.
  • تب بیشتر از ۳۸.۵ درجه سانتیگراد همراه با قرمزی، تورم، گرما یا هر گونه زخم در پاها. این وضعیت می تواند نشانه ای از یک عفونت تهدید کننده اندام یا تهدید کننده زندگی باشد.
علل و عوامل خطر پای دیابتی چیست؟
علل و عوامل خطر پای دیابتی چیست؟

تشخیص مشکلات پای دیابتی؟

برای ارزیابی پزشکی باید شرح حال جامع گرفته شود و معاینه فیزیکی انجام شود. علاوه بر این، آزمایش‌های آزمایشگاهی و آزمایش‌هایی که گردش خون را در پاها ارزیابی می‌کنند باید انجام شود.

شرح حال و معاینه فیزیکی: از بیمار سوالاتی در مورد علائم خود پرسیده می شود. در معاینه، علائم حیاتی بیمار (دما، نبض، فشار خون و تعداد تنفس)، بررسی احساسات در پا و ساق پا، بررسی گردش خون در پا و ساق پا، بررسی دقیق ناحیه مشکل انجام می شود.

آزمایشات آزمایشگاهی: آزمایش خون برای کمک به تعیین وجود و شدت عفونت درخواست می شود. تعداد بسیار بالا یا بسیار پایین گلبول های سفید نشان دهنده عفونت جدی است.

می تواند قند خون بیمار را کنترل کند. بسته به شدت مشکل، آزمایش‌های خون برای ارزیابی عملکرد صحیح سایر سیستم‌های بدن در مواجهه با عفونت تجویز می ‌شود.

اشعه ایکس: متخصص ممکن است برای دیدن علائم آسیب به استخوان ها یا مفاصل به دلیل عفونت و اجسام خارجی در بافت های نرم، عکسبرداری با اشعه ایکس از پاها یا پاها را تجویز کند.

سونوگرافی: ممکن است سونوگرافی داپلر را برای مشاهده جریان خون در وریدهای اندام تحتانی درخواست کند.

آنژیوگرافی: اگر گردش خون ضعیف در اندام تحتانی تشخیص داده شود، آنژیوگرافی ممکن است آماده سازی برای جراحی برای بهبود گردش خون انجام شود.

https://habibbostan.com/diyabetik-ayak


شما عزیزان می توانید جهت دریافت مشاوره زخم و رزرو نوبت از شنبه تا پنجشنبه، ۹ صبح الی ۷ شب با شماره تلفن ۰۹۱۲۸۳۹۴۹۲۲ تماس حاصل فرمایید.

کلینیک زخم پلاس: تهران، جنت آباد، خیابان شهید کبیری طامه (شاهین شمالی)، تقاطع خیابان بهار و امام حسین (ع)، بیمارستان فوق تخصصی عرفان نیایش، طبقه MZ، کلینیک تخصصی زخم و استومی


کلینیک زخم پلاسمشاهده نوشته ها

Avatar for کلینیک زخم پلاس

کلینیک زخم پلاس، با بهره‌گیری از مجرب‌ترین درمانگران زخم کشور و اولین مولف درسنامه روش‌های نوین درمان زخم، در صورت نیاز، همواره مشتاق کمک به شما عزیزان گرامی است.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *