سوختگی با آب جوش غالباً بسیار دردناک است و باعث درد می شود. اگر آب جوش روی پوست بماند یا قسمت بزرگی از بدن را بپوشاند ، ممکن است باعث آسیب دائمی شود. در حالی که سوختگی با آب جوش گاهی اوقات پوسته پوسته شدن نامیده می شود ، در اثر تماس بخار نیز می تواند ایجاد شود. در ایالات متحده ، بیش از ۱ میلیون نفر هر سال درخواست فوریت برای سوختگی می کنند و حدود  ۱۰۰۰۰  نفر در اثر عفونت های ناشی از سوختگی جان خود را از دست می دهند. مراقبت مناسب از سوختگی با آب جوش می تواند درد سوختگی را کاهش دهد و خطر عوارض جدی را کاهش دهد.

در زخم سوختگی با آب جوش چه باید کرد؟

در زیر اطلاعاتی درباره دلایل ، علائم و گزینه های درمانی سوختگی با آب جوش بر روی پوست آورده شده است.

علل:

معمولاً حوادث مربوط به آب جوش هنگام پخت و پز اتفاق می افتد و باعث سوختگی پوست می شود. حوادث با آب جوش معمولا زیاد اتفاق می افتد. برخی از دلایل عمده سوختگی با آب جوش عبارتند از:

* ریختن اب جوش هنگام ریختن قهوه یا چای

* فراموش کردن وجود آب جوش  در کتری یا قابلمه

* بازی کردن در نزدیکی اجاق گاز و یا اب گرم

بعضی اوقات سوختگی با آب جوش نیز می تواند در حین حمله عمدا اتفاق بیفتد ، که شامل ریختن یا  پرتاب آب جوش است. سوختگی های عمدی به ویژه خطرناک هستند زیرا بیش از سوختگی تصادفی می توانند بدن را بپوشانند. آب جوش به طور معمول باعث سوختگی شدیدتر از آب گرم می شود. جدا از دمای آب ، می تواند از جمله عوامل مختلفی مانند تعیین شدت سوختگی اشاره کند. عواملی که شدت سوختگی را تعیین می کند به شرح زیر است:

  • چه مدت آب جوش با پوست در تماس بوده است
  • چه مقدار از پوست در معرض آب قرار دارد
  • فرد با چه سرعتی پوست خود را بعد از سوختگی خنک کرده است

علائم:

برای بسیاری از افراد ، اولین علامت سوختگی با آب جوش ، درد ناگهانی و شدید است. با این وجود ، سوختگی درجه سه یا سوختگی پوست با ضخامت کامل باعث آسیب به اعصاب زیر پوست می شود و ممکن است هیچ دردی ایجاد نکند. سوختگی ها با توجه به شدت درجه بندی می شوند. اطلاعات مربوط به درجه سوختگی به شرح زیر است:

سوختگی درجه یک: سوختگی درجه یک یا سوختگی سطحی نسبتاً کوچک است. این تنها به بخشی از اولین لایه پوستی به نام اپیدرم  آسیب می زند. سوختگی سطحی با آب جوش، از جمله درهنگام پخت و پز وقتی  در مدت زمان بسیار کوتاهی با پوست تماس پیدا کند اتفاق می افتد. علائم سوختگی درجه یک شامل موارد زیر است:

  • درد سوختگی به مدت چند ساعت
  • پوست صورتی یا قرمز رنگ
  • لایه برداری هنگام بهبود سوختگی
  • پوست خشک

سوختگی درجه دو: سوختگی درجه دوم به اپیدرم و قسمت بالای لایه دوم پوست به نام درم آسیب می رساند. نام دیگر این آسیب ، سوختگی با ضخامت جزئی است. این سوختگی ها جدی تر هستند و ممکن است آب جوش برای مدت طولانی روی پوست باقی بماند. برخی از علائم سوختگی درجه دو عبارتند از:

  • درد سوختگی که روزها یا هفته ها ادامه دارد
  • پوست مرطوب
  • تاول
  • پوست قرمز ، صورتی یا سفید که زیر تاول ظاهر می شود

این سوختگی ها معمولاً ۳-۲ هفته طول می کشد تا بهبود یابد. بعضی اوقات فرد برای درمان آنها به پیوند پوست احتیاج دارد. سوختگی های درجه دو معمولاً جای زخم باقی می گذارند که ممکن است طی چند سال از بین برود.

سوختگی درجه سه: سوختگی درجه سه یا سوختگی با ضخامت کامل شدیدترین نوع سوختگی است. زیرا در تمام لایه های پوست نفوذ می کنند. می تواند باعث عفونت های جدی شود و در صورت عدم  درمان ، می تواند کشنده باشد. قرار گرفتن در معرض طولانی مدت با آب جوش ممکن است باعث سوختگی درجه سه شود. برخی از علائم سوختگی درجه سه عبارتند از:

  • بدون درد و یا دردی که به سرعت از بین می رود
  • وجود علائمی مانند تب و ضعف
  • پوست بسیار آسیب دیده
  • پوست سفید ، صورتی یا قرمز
  • نواحی خاکستری یا سیاه روی پوست

در سوختگی درجه سه ممکن است نیاز به بستری  باشد. اگر فردی دچار سوختگی درجه سه شود ، ممکن است به پیوند پوست ، جراحی ، آنتی بیوتیک یا درمان ترکیبی احتیاج داشته باشد.

در زخم سوختگی با آب جوش چه باید کرد؟

درمان:

نگه داشتن پوست حداقل ۱۰ دقیقه در زیر آب سرد می تواند به درمان سوختگی کمک کند. و کمک های اولیه اضطراری می تواند خطر عوارض جدی را کاهش دهد. در سوختگی آب جوش باید مداخلات اضطراری زیر را انجام داد:

  • در اسرع وقت تماس با منبع سوختگی را متوقف کنید. اگر آب جوش روی لباس ها ریخته شود ، باید به محض این که به پوست نچسبید ، آن را دربیاورید.
  • حداقل ۱۰ دقیقه پوست را با آب سرد خنک کنید.
  • هرگز روغن یا هر ماده دیگری را روی پوست سوخته نمالید.

اگر فردی در معرض سوختگی درجه سه باشد ، باید بلافاصله پس از انجام اقدامات فوق ، به متخصص مراجعه کند. شرایطی که متخصص لازم می شود عبارتند از:

  • اگر سوختگی خیلی دردناک است
  • قسمت بزرگی از بدن را بپوشاند
  • اگر پوست بدون ایجاد درد شدید آسیب دیده است.
  • اگر سوختگی شدید است

متخصص سوختگی را ارزیابی می کند و تشخیص می دهد که آیا آنها به درمان نیاز دارند. ممکن است فرد به آنتی بیوتیک یا داخل وریدی یا مایعات احتیاج داشته باشد. پیوندهای پوستی می توانند پس از سوختگی شدید ، منطقه آسیب دیده را ترمیم کنند.  برای سوختگی روی صورت  و در صورت تب ، لکه های قرمز ، علائم عفونت از متخصص سوختگی کمک بگیرید. علاوه بر این ، اگر سوختگی های کوچکی وجود داشته باشد که در خانه قابل درمان هستند ، می توان با برخی از روش های درمانی آنها را درمان کرد.

برخی از نکات برای درمان سوختگی در خانه:

* ناحیه سوخته را مرطوب نگه دارید: لوسیون های حاوی آب یا آلوئه ورا به مرطوب نگه داشتن پوست سوخته کمک می کنند. از اعمال سایر داروهای خانگی مانند خمیر دندان ، روغن پخت و پز یا کره خودداری کنید.

* زخم باید تمیز نگه داشته شود: پوست سوختگی باید هر روز با صابون ملایم و آب  تمیز نگه داشته شود.

* مطمئن شوید که  تاول ها نترکد: اگر تاول سوختگی بترکد ، ممکن است به پوست آسیب برساند و باعث ایجاد عفونت شود.

* مسکن های بدون نسخه: مسکن های بدون نسخه مانند ایبوپروفن و استامینوفن می توانند به تسکین درد کمک کنند.

* پانسمان با بانداژ استریل: پوست سوخته باید با بانداژ استریل غیر چسبنده پوشانده شود ، مگر اینکه توسط متخصص دستور دیگری داده شود.

Source: www.bilgiustam.com


شما عزیزان می توانید جهت دریافت مشاوره زخم و رزرو نوبت از شنبه تا پنجشنبه، ۹ صبح الی ۷ شب با شماره تلفن ۰۹۱۲۸۳۹۴۹۲۲ تماس حاصل فرمایید.

کلینیک زخم پلاس: تهران، جنت آباد، خیابان شهید کبیری طامه (شاهین شمالی)، تقاطع خیابان بهار و امام حسین (ع)، بیمارستان فوق تخصصی عرفان نیایش، طبقه MZ، کلینیک تخصصی زخم و استومی


کلینیک زخم پلاسمشاهده نوشته ها

Avatar for کلینیک زخم پلاس

کلینیک زخم پلاس، با بهره‌گیری از مجرب‌ترین درمانگران زخم کشور و اولین مولف درسنامه روش‌های نوین درمان زخم، در صورت نیاز، همواره مشتاق کمک به شما عزیزان گرامی است.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *