عدم تعادل در سطح قند خون بر سلامت پای بیماران دیابتی تأثیر می گذارد و خطر زخم و قطع عضو را افزایش می دهد. عوارض ناشی از سطح بالای گلوکز می تواند جریان خون را به قسمت های پایین بدن کاهش دهد. این حالت اعصاب و رگ های پاها را مختل می کند. این یکی از دلایلی است که سبب ایجاد مشکل پای دیابتی می شود.

به خصوص اگر قند خون خود را تنظیم نکنید این مشکل ممکن است روز به روز توسعه پیدا کند . بنابراین ، لازم است با مراقبت از پای دیابتی در خانه ، برخی از اقدامات احتیاطی را انجام دهید.

در نتیجه ، منطقه بی حس تر می شود. زخم های التهابی ، ترک ها یا تشکیل سایر زخم ها به احتمال زیاد رخ می دهند. اینها همچنین می توانند منبع عفونت های خطرناک باشند.

پای دیابتی چگونه در خانه درمان می شود؟

بنابراین چگونه می توانید از پای دیابتی محافظت کنید تا از عوارض پیشگیری شود؟ توصیه های زیر را در نظر داشته باشید.

پای دیابتی چیست؟

سطح قندخون بالاتر از حد طبیعی می تواند منجر به عوارض سلامتی زیادی شود. یکی از رایج ترین اینها ، پای دیابتی است. این ممکن است به دلیل کاهش جریان خون (واسکولوپاتی) یا مشکلات عصبی (نوروپاتی) در پاها باشد. در هر دو مورد ، علائم مؤثر بر کیفیت زندگی ظاهر می شود. بیمار ممکن است بخش قابل توجهی از احساس خود را از دست دهد ، و  ممکن است خطر مواجهه با زخم هایی وجود داشته باشد که مدت طولانی طول می کشد تا بهبود یابد.

این علائم بسته به شدت بیماری متفاوت است. با این وجود ، حفظ و نظارت بر آن برای جلوگیری از بدتر شدن آن ضروری است. عدم کنترل این بیماری می تواند منجر به عفونت ها و زخم های التهابی شود. در صورت عدم کنترل آنها ، ممکن است پا در انتها قطع شود.

این را هم بخوانید: ۷ نکته برای تشخیص زودرس دیابت:

توصیه هایی برای درمان پای دیابتی در منزل

براساس داده های سازمان بهداشت جهانی ، در صورت انجام اقدامات درمانی و مراقبت ساده ، می توان از ۸۰ درصد موارد پای دیابتی که منجر به قطع پا می شود جلوگیری کرد. مهم ترین کاری که می توان برای جلوگیری از بروز این عوارض انجام داد ، توجه پزشکی به دلایل اساسی دیابت است. با این حال ، به عنوان یک اقدام تکمیلی ، دستیابی به برخی از عادت ها که خطر را کاهش می دهد نیز مهم است.

انجام همه کارهایی که می تواند انجام شود برای جلوگیری از ایجاد زخم روی پای شما ضروری است. چون که زخم های ایجاد شده می توانند مدت زمان زیادی نیاز به بهبود داشته باشند و می توانند نقطه شروع عفونت ها باشند. علاوه بر این ، این عادات مراقبت باید به طور دائم حفظ شود زیرا حتی اگر اسکار یا علائم قابل مشاهده ای وجود نداشته باشد ، خطر بالا است.

پای خود را هر روز کنترل کنید:

اول از همه ، شما باید هر روز به دنبال ناهنجاری هایی که نیاز به درمان ویژه دارند باشید. مهم است که برای پایتان وقت بگذارید ، حتی اگر مشکلی در ظاهر نداشته باشد.

از علائم زیر غافل نشوید:

  • زخم یا زخم چرکی
  • تورم یا ترک خوردگی
  • کالوس یا تغییر شکل
  • کبودی یا تورم ، رگ های سرخ شده

بشویید و ضد عفونی کنید:

یکی از راه های اصلی برای کاهش خطر ابتلا به عفونت های پا ، شستن هر روز پا است. این کار را با استفاده از محصولاتی انجام دهید که می توانند به ضد عفونی کردن پاهای شما کمک کنند.

این پیشگیری از بین بردن باکتری ها ، قارچ ها و سایر میکروارگانیسم ها را تضمین می کند. همانطور که تصور می کنید در صورت بروز زخم ها ، این ارگانیسم ها می توانند مشکلات جدی تری ایجاد کنند.

از کشیدن سیگار خودداری کنید:

تنباکو یکی از عواملی است که سرعت تنگ شدن رگ ها را افزایش می دهد. در نتیجه ، همه دیابتی ها باید از کشیدن سیگار خودداری کنند.

سموم موجود در سیگار بر میزان اکسیژن پاهای شما تأثیر می گذارد. آنها همچنین می توانند به عوارضی که به دلیل کمبود جریان خون ایجاد می شود ، کمک کنند.

پای دیابتی چگونه در خانه درمان می شود؟

از محصولات مرطوب کننده استفاده کنید:

قدم بعدی برای مراقبت از پای دیابتی استفاده از محصولات مرطوب کننده برای محافظت از پوست است.

استفاده از این محصولات هر روز از بروز کالوس و ترک خوردگی پوست جلوگیری می کند. بنابراین خطر عفونت را کاهش می دهد.

ناخن ها را کوتاه کنید:

ناخن های بیماران دیابتی باید به صورت مستقیم کوتاه شوند تا از گسترش آنها در پوست جلوگیری شود. آنها را باید صاف کرد تا به گوشه های پوست اطراف ناخن ها و ناخن ها آسیب نرساند.

کفش راحت بپوشید:

پوشیدن کفش راحت که باعث می شود هوا در اطراف پای شما جریان یابد یکی از بهترین کارها برای محافظت از پای دیابتی است. این به جلوگیری از التهاب و عفونت ها کمک می کند.

مهم است که مواد استفاده شده در کفش نرم باشد. هیچ قسمت بیرون زده ای وجود نداشته باشد و پوست باید بتواند به راحتی نفس بکشد.

از فعالیت هایی که می تواند به پای شما آسیب برساند ، خودداری کنید:

ورزش روزانه در بیماران دیابتی یکی از عادت هایی است که به تنظیم قند خون کمک می کند. با این حال ،  مهم است که فعالیت ها روی پای شما تاثیرزیادی نداشته باشند.

برای جلوگیری از پینه یا زخم  بهتر است فعالیت های زیر را انتخاب کنید:

  • شنا
  • دوچرخه سواری
  • یوگا
  • پیلاتس

در نتیجه ، انجام این اقدامات برای جلوگیری از پای دیابتی برای افرادی که قند خون بالایی دارند ، مهم است. در کنار بررسی های پزشکی ، این اقدامات می توانند از بروز مشکلات جدی تر جلوگیری کنند.

Source: www.sagligabiradim.com


شما عزیزان می توانید جهت دریافت مشاوره زخم و رزرو نوبت از شنبه تا پنجشنبه، ۹ صبح الی ۷ شب با شماره تلفن ۰۹۱۲۸۳۹۴۹۲۲ تماس حاصل فرمایید.

کلینیک زخم پلاس: تهران، جنت آباد، خیابان شهید کبیری طامه (شاهین شمالی)، تقاطع خیابان بهار و امام حسین (ع)، بیمارستان فوق تخصصی عرفان نیایش، طبقه MZ، کلینیک تخصصی زخم و استومی


کلینیک زخم پلاسمشاهده نوشته ها

Avatar for کلینیک زخم پلاس

کلینیک زخم پلاس، با بهره‌گیری از مجرب‌ترین درمانگران زخم کشور و اولین مولف درسنامه روش‌های نوین درمان زخم، در صورت نیاز، همواره مشتاق کمک به شما عزیزان گرامی است.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *