امروزه دیابت که به نام بیماری قند نیز شناخته می شود، یک بیماری پیشرونده است که در نتیجه قند خون بالا رخ می دهد و باعث درگیری بسیاری از اندام ها می شود. دیابت یکی از مهم ترین مشکلات بهداشتی جوامع در طول تاریخ بوده است. از آنجایی که به لطف رویکردهای درمانی جدید و داروهای توسعه یافته می توان سطح قند خون را تحت کنترل داشت، عوارض حاد کشنده دیابت کم تر رایج است. به خصوص عوارض طولانی مدت اغلب می تواند زندگی را محدود کند. یافته های متفاوتی بسته به اندام آسیب دیده مشاهده می شود، نوروپاتی در دست ها و پاها، نفروپاتی در کلیه ها، رتینوپاتی در چشم ها و پای دیابتی ممکن است ایجاد شود. بروز دیابت ۷-۶ درصد است. مشکلات پا ۲۰ درصد از دلایل مراجعه بیماران دیابتی به بیمارستان را تشکیل می دهد. به طور کلی مشخص شده است که ۵۰ تا ۷۰ درصد جراحی های قطع عضو را بیماران دیابتی تشکیل می دهند. در بیماران دیابتی با از دست دادن اعضای بدن، خطر جراحی دوم در عرض ۲ سال ۵۰ درصد است. در ۷۰ درصد افراد دیابتی، مشکلات پا  و زخم پای دیابتی ایجاد می شود.

علائم پای دیابتی:

زخم پا ممکن است اولین علامت در بیماران دیابتی باشد. چندین دلیل اساسی وجود دارد که منجر به ایجاد زخم پا می شود: قند کنترل نشده، رژیم غذایی کنترل نشده، انسداد و تنگی عروق (واسکولوپاتی دیابتی)، آسیب عصبی (نوروپاتی دیابتی)، شرایط نامناسب بهداشت پا. علت اصلی درد در پاها ناتوانی در ارسال خون مورد نیاز به عضلات ساق پا در حین راه رفتن به دلیل تنگی و انسداد عروق است. در حالی که در ابتدا هیچ علامتی وجود ندارد، با افزایش باریک شدن و انسداد عروق، درد در پاها که با راه رفتن ایجاد می شود . این درد روز به روز شدیدتر می شود و فرد را مجبور به توقف و استراحت می کند. دردی که با استراحت از بین می رود، در آینده نیز در زمان استراحت رخ می دهد. جدای از این ممکن است سردی، احساس سردی، تغییر رنگ، ریزش مو و زخم ها و زخم های التیام نیافته در پاها ایجاد شود.

روش های درمان بیماری های عروقی پا:

اگر زخم‌ و قانقاریایی در بیمار مبتلا به پای دیابتی مشاهده شود، درمان دارویی (آنتی‌بیوتیک، رقیق‌ کننده‌های خون، تنظیم قند خون) شروع می ‌شود و در صورت نیاز به دبریدمان در همان روز یا روز بعد، درمان تنگی و انسداد عروق شروع می شود. تنگی و انسداد عروق با دسترسی مستقیم داخل وریدی درمان می شود. روش اصلی درمان برداشتن تنگی یا انسداد با بالون یا استنت است. از مزایای درمان‌های مستقیم پوستی (از راه پوست) که با بالون و استنت انجام می‌شود، بستری کوتاه‌ مدت در بیمارستان، نداشتن برش‌های جراحی بزرگ، عدم نیاز به بی‌هوشی و خطرات کم تر در مقایسه با روش‌های جراحی است. هنگام برنامه ریزی درمان، باید از روش های درمانی ترکیبی استفاده شود. در این زمینه باید همراه با درمان‌های عروقی، تنظیم قند خون، تنظیم رژیم غذایی، درمان آنتی ‌بیوتیکی و پانسمان زخم‌های پا، دبریدمان برای زخم‌های قانقاریا در پا، اکسیژن درمانی هایپرباریک و روش‌های درمان حمایتی  انجام شود. به طور کلی، میزان از دست دادن بافت و اندام در بیماران تحت درمان کم تر از ۱۵٪ است. در ۶ ماه اول پس از درمان، ۵ تا ۵۰ درصد تنگی مجدد ممکن است در رگ تحت درمان ایجاد شود. ساختار رگ تحت درمان، میزان تنگی یا انسداد قبل از درمان، کنترل قند، تکنیک درمان و وضعیت عمومی و عادات بیمار تعیین کننده اثربخشی درمان است. در بیمارانی که درمان نشده اند، از دست دادن بافت یا اندام ایجاد می شود و بیماران ممکن است پاهای خود را از دست بدهند. خطرات تهدید کننده زندگی نیز ممکن است ایجاد شود .

کلینیک پای دیابتی:

فرآیند تشخیص و درمان پای دیابتی از نظر پیشگیری از قطع پا بسیار حیاتی است. اگر روند به کندی پیش برود و درمان به تاخیر بیفتد، از دست دادن بافت اجتناب ناپذیر است. به منظور جلوگیری از این تاخیر، پلی کلینیک پای دیابتی مفید خواهد بود.

در این کلینیک آزمایش های خون بیمار ارزیابی می شود و تنظیم قند و درمان های پزشکی اضافی  آغاز می شود. متخصص وریدهای پای بیمار را  با سونوگرافی داپلر ارزیابی می کند.  

پیشگیری از پای دیابتی:

برای جلوگیری از عود بیماری پس از درمان یا جلوگیری از ایجاد پای دیابتی در بیماران دیابتی 

استفاده دقیق از داروهای دیابتی با پایش منظم قند خون

رعایت رژیم غذایی و به دست آوردن عادات غذایی منظم

اکیدا از مصرف سیگار و الکل خودداری کنید

پیاده روی طولانی (حداقل ۸۰۰۰ قدم در روز )

توجه به بهداشت پا و پوشیدن جوراب تمیز با شستن هر روز پاها

استفاده از کفش و جوراب برای بیماران دیابتی برای محافظت از پا

یکی از اقدامات احتیاطی لازم این است که با پای برهنه راه نروید .

 

source:https://www.medicalpark.com.tr/diyabetik-ayak-poliklinigi/b-6894


شما عزیزان می توانید جهت دریافت مشاوره زخم و رزرو نوبت از شنبه تا پنجشنبه، ۹ صبح الی ۷ شب با شماره تلفن ۰۹۱۲۸۳۹۴۹۲۲ تماس حاصل فرمایید.

کلینیک زخم پلاس: تهران، جنت آباد، خیابان شهید کبیری طامه (شاهین شمالی)، تقاطع خیابان بهار و امام حسین (ع)، بیمارستان فوق تخصصی عرفان نیایش، طبقه MZ، کلینیک تخصصی زخم و استومی


کلینیک زخم پلاسمشاهده نوشته ها

Avatar for کلینیک زخم پلاس

کلینیک زخم پلاس، با بهره‌گیری از مجرب‌ترین درمانگران زخم کشور و اولین مولف درسنامه روش‌های نوین درمان زخم، در صورت نیاز، همواره مشتاق کمک به شما عزیزان گرامی است.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *