زخم بستر مرحله I و II معمولاً طی چند هفته و / یا چند ماه با مراقبت خوب از بیمار ، مراقبت جامع و دقیق از زخم بهبود می یابد. بهبود زخم بستر مرحله III و IV دشوارتر است.
تیم درمان:
مراقبت از زخم معمولاً نیاز به یک رویکرد چند رشته ای دارد. و اعضای تیم مراقبت از زخم باید:
- متخصصی که بر برنامه درمانی بیمار نظارت دارد
- یک پرستار متخصص در مراقبت از زخم
- یک مراقب حرفه ای که مراقبت طولانی مدت را به بیمار ارائه می دهد و اطلاعات صحیحی را با خانواده به اشتراک می گذارد.
- یک متخصص که به افزایش تحرک کمک می کند
- متخصص تغذیه با توجه به نیازهای غذایی و برنامه ریزی رژیم غذایی مناسب
کاهش فشار:
اولین قدم در درمان زخم بستر کاهش فشار در ناحیه ای است که در تماس مداوم با تخت است. استراتژی ها به شرح زیر است؛
پوزیشن دادن: در صورت وجود زخم بستر ، باید مرتباً موقعیت های صحیح به بیمار داده شود. اگر بیمار از صندلی چرخدار استفاده می کند ،هر ۱۵ دقیقه باید وزن به طرف دیگر داده شود و موقعیت باید هر ساعت تغییر کند. اگر وابسته به بستر باشد ، باید موقعیت آن هر دو ساعت یکبار تغییر یابد.
هنگام پوزیشن دادن به بیمار از ظرفیت بیمار درخواست کمک کنید. مراقبان می توانند برای بلند کردن و قرار دادن بیمار از پارچه های میانی استفاده کنند. بنابراین می توان اصطکاک و آسیب پوست را کاهش داد.
استفاده از مواد پشتیبان: برای قرار گرفتن بیمار در موقعیت مناسب ، محافظت از زخم و پوست از فشار، باید از بالشتک و پدهای مخصوص استفاده شود.
تمیز کردن و پانسمان زخم:
مدل نگهداری که به بهبود کمک می کند باید شامل موارد زیر باشد:
تمیز کردن: برای جلوگیری از تزریق ، تمیز کردن زخم ضروری است. اگر یکپارچگی پوست مختل نشده است (درجه یک) ، به آرامی پوست را با کمی صابون و آب بشویید و با یک پد خشک کنید. هنگام تعویض پانسمان زخم را با سرم تمیز کنید.
بستن زخم: بستن زخم با مرطوب نگه داشتن زخم ، سدی در برابر عفونت ایجاد می کند و باعث می شود بافت اطراف آن خشک شود ، در نتیجه باعث تسریع در بهبود زخم می شود. گزینه های بستن زخم می تواند گاز ، ژل ، فیلم زخم باشد. از ترکیب این مواد می توان برای پانسمان زخم نیز استفاده کرد.
متخصص بسته به اندازه و شدت زخم ، ترشحات و سهولت استفاده و برداشتن ، ماده بستن زخم را با در نظر گرفتن بسیاری از این متغیرها انتخاب می کند.
حذف بافت آسیب دیده (دبریدمان زخم):
برای بهبود مناسب ، باید زخم ها را از بافت های آسیب دیده ، مرده و آلوده تمیز کرد. دبریدمان زخم با استفاده از روش های مختلفی مطابق با شرایط عمومی بیمار ، اهداف درمان و شدت زخم انجام می شود.
دبریدمان جراحی: برداشتن بافت های مرده
دبریدمان مکانیکی: بقایای زخم را شل کرده و از بین می برد. این کار را می توان با دستگاه های سونوگرافی با فرکانس پایین یا مواد مخصوص پانسمان انجام داد.
دبریدمان اتولیتیک: عملکرد طبیعی بدن با استفاده از توانایی آنزیم ها برای از بین بردن بافت مرده انجام می شود. این روش برای زخم های غیرعفونی و کوچک استفاده می شود.
دبریدمان آنزیمی: با استفاده از آنزیم های شیمیایی و انتخاب مواد مناسب برای بستن زخم که باعث از بین رفتن بافت مرده می شود انجام می شود.
اقدامات دیگر:
مداخلات دیگر که ممکن است انجام شود:
مدیریت درد: زخم بستر می تواند دردناک باشد. ایبوپروفن یا ناپروکسن و غیره ممکن است درد را کاهش دهد. این داروها می توانند در عوض کردن پانسمان و دبریدمان بسیار مفید باشند. همچنین در این روش ها می توان از کرم های ضد درد استفاده کرد.
آنتی بیوتیک ها: در زخم های آلوده ، آنتی بیوتیک های خوراکی یا کرم از درمان پشتیبانی می کنند.
یک رژیم غذایی سالم: برای تسریع در بهبود زخم ، متخصص ممکن است یک رژیم کالری سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی و پروتئین بالا که باعث افزایش پشتیبانی مایعات می شود توصیه کند. توصیه می شود بیمار از غذاهای مکمل حاوی ویتامین C و روی استفاده کند.
بی اختیاری ادرار و مدفوع : مشکلات بی اختیاری ناشی از مثانه و روده باکتری ها و رطوبت بیش از حد پوست باعث ایجاد عفونت می شود. مبارزه با بی اختیاری بهبود زخم را تسریع می کند. راهکارهای کمک به بیمار در ادرار کردن ، تعویض مکرر پوشک ، استفاده از لوسیون های محافظ بر روی پوست سالم و استفاده از سوند می تواند باشد.
از بین بردن اسپاسم عضلانی: اصطکاک و آسیب دیدگی ناشی از اسپاسم باعث بدتر شدن زخم بستر می شود. در این موارد شل کننده های عضلانی مفید هستند.
درمان فشار منفی: این روش درمانی از دستگاهی استفاده می کند که فشار منفی را بر روی زخم تمیز اعمال می کند. باعث تسریع بهبود در درمان زخم های فشاری می شود.
جراحی:
روش های جراحی ممکن است برای زخم های بستر که قابل بهبود نیستند ضروری باشد. هدف از برنامه های جراحی بهبود بهداشت و ظاهر زخم، محافظت و درمان عفونت ، کاهش ترشحات زخم و کاهش خطر ابتلا به سرطان است.
در صورت نیاز به مداخله جراحی ، روش انجام شده توسط محل زخم و وجود بافت اسکار مشخص می شود. به طور کلی ، بسیاری از زخم های بستر با استفاده از ماهیچه ، پوست و سایر بافت های زیرین پوشیده می شوند.
Source: www.istanbulmedicalcenter.com
شما عزیزان می توانید جهت دریافت مشاوره زخم و رزرو نوبت از شنبه تا پنجشنبه، ۹ صبح الی ۷ شب با شماره تلفن ۰۹۱۲۸۳۹۴۹۲۲ تماس حاصل فرمایید.
کلینیک زخم پلاس: تهران، جنت آباد، خیابان شهید کبیری طامه (شاهین شمالی)، تقاطع خیابان بهار و امام حسین (ع)، بیمارستان فوق تخصصی عرفان نیایش، طبقه MZ، کلینیک تخصصی زخم و استومی
بدون دیدگاه