برای بهبود زخم، بدن به اکسیژن، مواد مغذی، انرژی و یک سیستم عروقی کاملاً کارا نیاز دارد که این منابع را به زخم آورده و مواد زائد را از زخم خارج می کند.

بنابراین هر وضعیت پزشکی که این منابع را از زخم جدا کند، می تواند یک عامل موثر در درمان زخم در نظر گرفته شود.

صدها بیماری خاص پزشکی وجود دارد که می تواند از ترمیم زخم جلوگیری یا حتی مانع آن شود. در زیر برخی از شرایط عمومی و قابل شناسایی راحتی وجود دارد.

دیابت:

7 دلیل که مانع درمان زخم می شود

وقتی نوبت به تأمین انرژی یک محل زخم کاملاً واسکولار شده می رسد ، دیابت یک عامل محدود کننده مهم در ترمیم زخم است. براساس موسسه ملی بهداشت و CDC ، بیش از ۲۵ میلیون آمریکایی به دیابت مبتلا هستند. از آنجا که زخم های پا شایع ترین زخم های بیماران دیابتی است ، در حدود ۱۵٪ از این بیماران زخم پا وجود دارد.

برای بیماران دیابتی ، مشکلات ترمیم زخم از زمانی شروع می شود که غلظت بالای قند خون باعث سفت شدن رگ ها و تنگ شدن رگ های خونی شود. این تنگی باعث کاهش جریان خون و اکسیژن به زخم می شود. سطح بالای قند خون همچنین باعث کاهش عملکرد گلبول های قرمز خون که مواد مغذی را به بافت ها می رسانند می شود و این هم کارایی گلبول های سفید خون که با عفونت مبارزه می کنند را کاهش می دهد.

نوروپاتی دیابتی:

دیابت یک بیماری موذی است که کوچک ترین رگ ها و اعصاب و همچنین شریان ها و اعصاب دورتر از قلب را هدف قرار می دهد. به همین دلیل ، افراد مبتلا به دیابت غالباً دچار بی حسی در انگشتان پا و پا می شوند که اصطلاحاً آنها را نوروپاتی دیابتی می نامند. این بدان معناست که آنها ممکن است نتوانند مشکلات ایجاد تاول ، عفونت یا زخم جراحی را درک کنند.

عفونت:

عفونت یکی از پنج دلیل اصلی ترمیم زخم است. با توجه به اینکه بدن هر روز حدود ۱۱ تریلیون گلبول سفید تازه تولید می کند ، ممکن است فکر کنید که میکروب ها در مقابل چنین ارتش مهیب هیچ شانسی ندارند. در واقع نمی توانند. به ندرت پیش می آید که ارگانیسم موجود در سطح زخم باعث ایجاد عفونت شود. اما گاهی اوقات ، تعداد باکتری هایی که در سطح پوست زندگی می کنند بسیار زیاد است ، یا کوفاکتورهای دیگری وجود دارد که اجازه می دهد باکتری های خوش خیم تکثیر شوند. ارگانیسم ها برای تهیه مواد مغذی و اکسیژن با بافت های جدید رقابت می کنند و محصولات جانبی آنها محیطی را برای رشد و پیشرفت عفونت ایجاد می کنند که باعث آسیب به بهبود زخم می شود.

نقص سیستم ایمنی بدن:

7 دلیل که مانع درمان زخم می شود

در طرف مقابل عفونت ها ، سیستم ایمنی بدن قرار دارد که مکانیسم دفاعی طبیعی بدن در برابر عفونت است. با این حال ، برخی از بیماری ها مانند دیابت ، آسم و لوپوس می توانند بر توانایی بدن در مبارزه با عفونت تأثیر منفی بگذارند.

به عنوان مثال، سطح بالای قند خون که دیابت را تعریف می کند باعث می شود سلول های ایمنی بدن بی اثر عمل کنند ، بنابراین خطر عفونت را افزایش می دهد. در صورت عدم درمان ، عفونت همچنین می تواند خطر ابتلا به سایر بیماری های جدی پزشکی مانند گانگرن ، سپسیس یا عفونت استخوان مانند استئومیلیت را افزایش دهد.

نارسایی شریانی و وریدی (بیماری عروقی محیطی):

برای بهبود زخم ها ، نیاز به جریان خون خوب در ناحیه زخم و جریان خون خوب از محل زخم دارند. با نارسایی شریانی ، اکسیژن کافی نیست و جریان خون غنی شده از مواد مغذی در ناحیه زخم وجود ندارد که منجر به تاخیر در ترمیم می شود.

تصلب شرایین ، رسوب چربی ، کلسترول و سایر مواد در دیواره های شریانی ، یکی از فاکتورهای ایجاد کننده زخم های مزمن و شایع ترین علت نارسایی شریانی اندام تحتانی است. بیمارانی که بیشتر در معرض خطر تصلب شرایین هستند ممکن است سابقه موارد زیر را داشته باشند:

  • کلسترول غیر طبیعی
  • دیابت
  • بیماری قلبی
  • فشار خون بالا
  • بیماری کلیه شامل همودیالیز
  • سیگار کشیدن
  • سکته مغزی
  • نارسایی وریدی

پیشرفت سن:

7 دلیل که مانع درمان زخم می شود

بیماران مسن تر با سرعت کم تری بهبود می یابند. پوست آنها شکننده تر است و به دلیل پاسخ التهابی کندتر ، کاهش تولید آنتی بادی و عملکرد کندتر سیستم غدد درون ریز ، در معرض خطر بیشتری برای عفونت قرار دارند. علاوه بر این ، بیماران مسن به احتمال زیاد به بیماری های مزمن مانند دیابت و بیماری های قلبی مبتلا هستند که گردش خون و اکسیژن رسانی را مختل می کنند.

سوتغذیه:

سو تغذیه می تواند بهبود را به تأخیر بیندازد یا منجر به عفونت شود. در حالی که بیشتر زخم ها فارغ از وضعیت تغذیه ای بهبود می یابند ، کمبود شدید کالری – پروتئین یا کمبودهای غذایی خاص می تواند بهبود را مختل کند.

به عنوان مثال ، هنگامی که بدن برای ترمیم زخم کار می کند ، برای ترمیم های لازم به سه برابر پروتئین روزانه همراه با کالری اضافی نیاز دارد.


شما عزیزان می توانید جهت دریافت مشاوره زخم و رزرو نوبت از شنبه تا پنجشنبه، ۹ صبح الی ۷ شب با شماره تلفن ۰۹۱۲۸۳۹۴۹۲۲ تماس حاصل فرمایید.

کلینیک زخم پلاس: تهران، جنت آباد، خیابان شهید کبیری طامه (شاهین شمالی)، تقاطع خیابان بهار و امام حسین (ع)، بیمارستان فوق تخصصی عرفان نیایش، طبقه MZ، کلینیک تخصصی زخم و استومی


کلینیک زخم پلاسمشاهده نوشته ها

Avatar for کلینیک زخم پلاس

کلینیک زخم پلاس، با بهره‌گیری از مجرب‌ترین درمانگران زخم کشور و اولین مولف درسنامه روش‌های نوین درمان زخم، در صورت نیاز، همواره مشتاق کمک به شما عزیزان گرامی است.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *